Rubí

Pol Gibert: “El fet de tenir un govern progressista a La Moncloa és positiu i obra les portes a un nou panorama polític”

  • Actualitzat:
  • Creat:

El diputat del PSC al Parlament de Catalunya ha participat a la reunió ordinària del Consell de la Federació socialista del Vallès Oest.

Aquest dilluns a la tarda el PSC Vallès Oest ha realitzat una reunió ordinària del seu Consell. La sessió ha comptat amb la presència de la primera secretària de la formació, Ana Maria Martínez i també amb el diputat del PSC al Parlament català, Pol Gibert, que ha estat l’encarregat de fer l’informe polític.

Segons ha declarat Gibert: “Ens trobem davant un moment complex, però també il·lusionant. Som conscients que el PSOE no té majoria al Congrés, però creiem que el sol fet de tenir un govern progressista a La Moncloa, que ha mostrat un tarannà totalment diferent del govern central que teníem fins ara, ja és positiu i obra les portes a un nou panorama polític”.

El diputat socialista al Parlament s’ha mostrat optimista: “obrim una nova etapa de diàleg, esperem que el nou govern pugui fer gestos cap a Catalunya. Sembla que el mandat durarà fins al 2020, sembla poc temps però també hem vist que encara no portem dues setmanes de govern de Pedro Sánchez i ja hem notat canvis notables, especialment pel que fa a l’àmbit de les polítiques socials”.

El diputat del PSC també ha defensat la darrera proposta anunciada pel govern espanyol, que vol treure les despulles de Franco de El Valle de Los Caídos “és un tema que clama al cel i que cal afrontar” ha dit.

Pel que fa a la problemàtica entre Catalunya i Espanya, Gibert ha apuntat a una trobada entre Pedro Sánchez i Quim Torra “sembla que es reuniran aviat” ha afirmat. I en aquest sentit, el diputat socialista ha declarat que és “una etapa nova, incerta i més positiva que l’anterior, ja que pensem que tenir nou govern a Espanya ha ajudat a rebaixar la tensió”. Pol Gibert ha apuntat algunes línies de treball: “podem recuperar l’Estatut, però també temes que existeixen al marge competencial com són qüestions de rodalies, ferrocarrils o el port; temes del dia a dia dels quals no es parla i que afecten a la nostra quotidianitat” i ha afegit: “també hem de posar en valor els temes socials, que fins ara s’han deixat de banda”.

A nivell més comarcal, Pol Gibert ha insistit que cal defensar els interessos al territori: “en tenim molts a Terrassa i a la demarcació del Vallès Oest, per exemple hem entrat propostes sobre les escoles que estan pendents de construir, el gimnàs de l’institut Mont Perdut de Terrassa i algunes residències de gent gran. Són temes socials, que han quedat aturats i que cal recuperar i actualitzar” i ha afegit: “també hi ha projectes de territori, infraestructures i carreteres que cal recuperar”.