Rubí

La Sectorial nacional de Cultura del PSC es reuneix amb diverses entitats del territori a Terrassa

  • Actualitzat:
  • Creat:

Durant la trobada s’han tractat diverses qüestions com la redacció de l’estatut de l’artista, la Llei de Mecenatge, la reducció de l’IVA cultural o la candidatura ce la sardana com a patrimoni cultural immaterial de la Unesco.

La reunió, que s’ha celebrat a la seu de la Federació Socialista del Vallès Oest a Terrassa, ha comptat amb la presència del secretari de Cultura del Partit dels Socialistes de Catalunya, Joan Francesc Marco; amb la secretària de Cultura de la Federació del PSC Vallès Oest i regidora de Cultura a Rubí, Marta García; amb el tinent d’alcalde de Cultura a Terrassa, Amadeu Aguado i amb la Secretària de Cultura del PSC Terrassa, Nuri Escudé.  A més, han participat de la trobada diverses entitats i associacions culturals del territori, que han plantejat les seves inquietuds, els seus projectes i els reptes de futur. 

Entre les qüestions que s’han tractat, destaca la redacció del futur Estatut de l’artista, un text que s’està treballant i que haurà de regular les condicions laborals dels creadors i protegir els drets del sector cultural. En aquest snetit, també s’ha parlat del projecte de Llei de Mecenatge, que haurà de permetre que empreses privades també puguin impulsar l’activitat creativa; i s’ha tractat la qüestió de la rebaixa de l’IVA cultural del 21% al 10%.

Els assistents a la reunió han parlat de la necessitat d’implicar més la joventut en les entitats culturals i també han apuntat la importància de crear vincles entre diferents entitats, de diversos municipis del territori per organitzar esdeveniments conjunts, dinamitzar les ciutats i pobles i crear sinergies.

La candidatura de la sardana com a patrimoni cultural immaterial de la Unesco també ha estat un dels temes destacats que s’han tractat en aquesta reunió.